Президентът на Барселона Жоан Лапорта заяви, че отборът ще претърпи кардинални промени, след като изпусна титлата в Примера Дивисион. От фаворит за трета поредна титла в Испания в средата на сезона, каталунците завършиха на второ място в първенството на страната, а освен това не успяха да спечелят Купата на Краля и отпаднаха в ранен етап на Шампионската лига.

„Тази година не спечелихме нищо и затова трябва да направим нещо по въпроса. Играхме си с огъня и накрая изгоряхме. В момента се нуждаем от пълно обновяване на състава от гледна точка на професионализъм, отговорност и ентусиазъм”, коментира Лапорта.

Босът на каталунците сподели, че иска повечето футболисти да останат в клуба. „Всички почувствахме разочарованието. В клуба има различни степени на отговорност и всички знаем, кой е най-отговорен. В един отбор не можеш да обвиняваш отделни играчи. Всички се провалихме – ръководство, треньори и футболисти”, каза Лапорта. Той остава оптимист и вярва, че промените през лятото ще направят Барса още по-силен тим.

„Моята основна грешка бе, че не взех отношение в отделни ситуации, като например скандала между Роналдниьо и Ето’о. Нашето желание е двамата да останат в клуба и да бъдат основните ни футболисти през новия сезон. Ние все още имаме доверие на Франк Рийкард, но пак повтарям, че се нуждаем от основен ремонт и пренареждане на състава. Трябва да възстановим надеждата, професионализма и общуването. Много съм развълнуван да започна отново”, каза Лапорта.