Хуан Лапорта, който  бе президент на Барселона в продължение на 7 години, за пореден  се обяви против начина на игра на Реал Мадрид.

„Хегемонията на Барселона започна през 2003 година. И това се случи просто, защото бяха на лице два много различни модела на игра на два клуба (Барселона и Реал Мадрид). Този на Барса беше основан на скромността и така постепенно нашият тим се превърна в една фабрика за мечти“, обясни Лапорта.

Доскорошният бос на Барселона посочи и друга разлика между двата гранда: „Докато аз управлявах клуба – в продължение на 7 години, нашият основен конкурен смени цели 5 президента, което може да покаже само едно: имаме стабилна управленска политика.“

„Всички ми казваха, че трябва да подпиша с Моуриньо, но аз подписах с Гуардиола, треньор, за когото всички твърдяха, че няма много опит. Моуриньо е невероятен специалист, но ние вярвахме, че Гуардиола ще е човекът, който ще обедини всички играчи и ще изгради много боеспособен отбор“, заяви екс президентът по повод назначаването на Гуардиола за наставник на каталунците.

„Гуардиола и играчите продължават да са така скромни, въпреки своите успехи. Те имат своята цел“, лаконичен бе Лапорт.

От своя престой на Ноу Камп Лапорта споделя,че има незабравими моменти: „Победата над Реал на „Беранбео“ с 2:6 е един от най-паментните за мен мигове.“