Президентът на Барселона - Жуан Лапорта, заяви, че лятото ще бъде изпълнено със сътресения за каталунския клуб. Основна причина за това е напускането на Роналдиньо и Самуел Ето'о.

Според Лапорта двамата със сигурност ще бъдат трансферирани в други клубове, тъй като новият старши треньор Хосеп Гуардиола не се нуждае от тях.

"Бих желал Роналдиньо да напусне в същия дух, като Франк Рийкард - с добри спомени за човек, който ни донесе две титли в испанския шампионат и една в Шампионската лига. Когато една ера завършва, нормално е основните фигури в нея да напуснат. Самуел Ето'о също е емблематичен футболист за Барселона. Той също трябва да напусне клуба с високо вдигната глава", сподели босът на каталунците.

„Гуардиола вече е набелязал новите попълнения, които са му необходими и ние работим сериозно по селекцията. Бъдещето на клуба е сигурно и няма никакви притеснения относно следващия сезон, когато целта ни отново ще бъдат титлата и Шампионската лига”, добави президентът на Барса.

„Срещу Манчестър Юнайтед в полуфинала на Шампионската лига ни липсваше късмет и затова не успяхме да победим. Мога да кажа, че със сигурност ще задържим Меси, Пуйол, Шави, Иниеста, Анри, Къркич и Дос Сантос около, които ще се гради новия тим”, завърши Жуан Лапорта.