Жуал Лапорта вярва, че всички играчи, които искат да напуснат Барселона през това лято, ще си намерят нови клубове. Босът допълни, че Деко и Роналдиньо няма да бъдат продавани.

Ескеро, Тиаго Мота, Ейдур Гудйонсен и Макси Лопес имат картбланш да си търсят нови отбори, но високите цени, искани за футболистите, спъват преговорите с някои клубове.

„Темата за тези играчи не ме тревожи. Това е нещо, което изисква време, тъй като много фактори, които са трудни за предсказване, трябва да бъдат оценени. Все пак, трябва да намерим разрешение на настоящите проблеми, което да удовлетворява всички. Трябва да се прояви малко търпение. Всички от играчите са с договори, тренират нормално и няма да бъдат третирани по-различно от основните ни състезатели”, заяви шефът на Барса.

Джовани е страхотен, мислех, че тепърва ще се развива, но той показа, че е напълно готов за сериозна игра. Надявам се, че ще постигне велики неща заедно с Боян Къркич. Много се вълнуваме за сегашния състав, тъй като той е способен да спечели всичко, за което ще се бори през новия сезон. Наясно сме с отговорността, която носим пред нашите фенове”, продължи Лапорта.

„Нито Деко, нито Роналдиньо ще бъдат продавани, тези спекулации ги има всяко лято. Ако Деко е щастлив при нас, той ще продължи да се състезава на „Камп Ноу”, завърши босът.