Президентът на Барселона Жоан Лапорта заплаши УЕФА и ФИФА и заяви от името на Г-14, че ако клубовете не получават компенсации, когато играчи се връщат с контузии след мачове на националните отбори, тогава отборите ще вземат нещата в свои ръце.

Представителите на организацията, която обединява и защитава интересите на най-големите тимове в Европа, иска решение на този проблем от четири години насам, но до момента дискусиите с европейската централа са безрезултатни.

„Клубовете ще вземат водеща роля в отговор на тези въпроси и може да се стигне до ситуация, при която ние ще сменим организацията или ще направим някои промени, които ще намалят силата на УЕФА и ФИФА”, каза Лапорта.

„Клубовете обмислят варианта да не позволяват на играчите си да играя в приятелски срещи. Федерациите би трябвало да ни плащат пропорционална част от заплатите на играчите”, добави босът на Барса от името на Г-14.

Каталунците ще играя срещу Осасуна без Лионел Меси, който получи контузия в крака по време на контролата на Аржентина срещу Австралия.