Бившият президент на Барселона Жоан Лапорта отправи някои критики към настоящето ръководство на тима, оглавявано от Сандро Росей, като намекна, че настоящите шефове избягват да взимат ключови решения и се поддават на натиск.

„Познавайки тези, които управляват Барса сега, мисля, че те назначиха Тито Виланова, за да спрат удара от напускането на Гуардиола, защото те не вярват в начина, по който Йохан Кройф вижда футбола“, каза Лапорта.

„Назначението на Виланова е реакция на страха, че феновете не биха приели промяна на спортния модел. Бордът на Сандро Росей никога не е докосвал нещо, когато става дума за областта на спорта.“

„Тяхното първо решение беше да дадат поста на Виланова и ще видим как ще се развие това. Аз наистина харесвам Тито и наистина му желая успех, защото това ще означава, че нещата са се развили добре и за клуба. Надявам се, че ако дойдат трудни моменти, ръководството ще застане на страната на отбора и треньора“, добави адвокатът.

Запитан за рекордните излишъци, които Барса регистрира (48,8 милиона евро), Жоан Лапорта заяви, че това е резултат от неговото добро управление: „Това е доказателство за това, че ние бяхме прави, но сега те се изкарват, че са някакви финансови магьосници.“

„Ние ръководехме клуба много добре по отношение на финансите и им оставихме най-добрата Барса в историята“, коментира Лапорта по чието време бе изграден страхотният отбор на Хосеп Гуардиола.