Испанската Ла Лига обмисля предприемането на правни действия заради променената дата на първото за сезона Ел Класико между Барселона и Реал Мадрид. По-рано днес Испанската футболна федерация (RFEF) потвърди, че сблъсъкът на „Камп Ноу", който трябваше да се изиграе в събота, се премества за 18 декември заради протестите в Каталуния и опасенията на властите от неприятни сцени.

Ла Лига, която така или иначе е в обтегнати отношения с Испанската футболна федерация, е против новата дата заради очакванията за по-малко публика пред екраните. Сблъсъкът в събота бе насрочен за 13:00 ч. местно време, докато на 18 декември ще в сряда вечерта.

„Ла Лига не е съгласна с решението на комитета да определи 18 декември за дата на сблъсъка между Барселона и Реал Мадрид. Двата отбора са се съгласили на тази дата, въпреки възраженията от страна на Ла Лига. В момента изучаваме документацията, която получихме наскоро по отношение на процеса, в който е взето решението. Това е, с цел да се оцени предприемането на евентуални правни действия и срещу кого трябва да се внесе", пишат от Ла Лига. /БГНЕС