Испанската футболна лига съди местната федерация заради почти проваления опит да организира мач от местното първенство в Съединените щати. От обвинението потвърдиха за съдебния иск, но не обявиха детайли. Известно е това, че съдът ще се произнесе в рамките на следващите две седмици.

От Лигата се оплакаха, че федерацията е срещу организирането на мач от първенството в чужбина, но в същото време сама пренасрочи двубой зад граници. Става въпрос за испанската суперкупа, която от асоциацията искат да бъде проведена в САЩ. От местната федерация отхвърлиха това обвинение и обясниха, че фирмата "Релевънт" е предложила тази идея и тя е не е била приета.

Лигата организира първа и втора дивизия в Испания, докато федерацията се занимава с купата и суперкупата, която беше проведена в Мароко през тази година. От Лигата изпратиха запитване за мач от първенството в чужбина преди месеци, но по въпроса все още не е взето решение. Докато поискаха повече яснота по плана, от федерацията обявиха, че такъв мач може да не съвпадне с испанските и международни регулации и телевизионни договори. Твърди се също така, че подобен двубой може да навреди на останалите 18 клуба.

Съветът на ФИФА също е против провеждането на мач от испанското първенство на американска територия.