Административният комитет на испанската Ла Лига обяви, че не са открити доказателства, че защитникът на Валенсия Муктар Диакаби е бил обиждан на расистка основа от Хуан Кала от Кадис.

"След анализа на ситуацията се стигна до заключението, че в нито едно от средствата, с които разполага Ла Лига, не са открити доказателства, че играчът Хуан Торес Руис (Хуан Кала) е обидил Муктар Диахаби, използвайки расистки термини", се казва в изявление на Ла Лига.

Диакаби каза, че е бил малтретиран от Кала, след като двамата се сблъскаха по време на мача между Валенсия и Кадис в неделя.

Диакаби и съотборниците му излязоха от терена, но се върнаха, след като разбраха, че ще загубят точки. Кадис спечели срещата с 2:1.

Ла Лига заяви, че са анализирали наличните аудиовизуални и цифрови файлове, аудио от мача, кадри от телевизионни оператори, както и изображения, споделени в социалните медии.

Асоциацията нае и компания, която извършва четене по устни и анализира поведението на играчите. Докладите вече са изпратени на съответните клубове и съответните органи.

"Ла Лига отново заявява, че осъжда расизма във всички форми и поддържа ангажимент да се бори трайно срещу всякакъв вид обиди в това отношение", се казва в изявлението.