Испанската Ла Лига намали тавана на разходите за своите клубове с 610 милиона евро през сезон 2020-2021 поради негативното въздействие от пандемията от новия коронавирус, съобщиха във вторник от испанския ръководен футболен орган.

Лимитът на заплатите в Барселона е намален до 382.7 милиона евро, след като през миналия сезон беше 671 милиона евро, докато шампионът Реал Мадрид може да похарчи 468 милиона евро, което е със 172.5 милиона евро по-малко от ограничението на разходите през миналата кампания.

Барселона отчете загуба от 97 милиона евро за финансовата 2019-20 година, а миналия месец направи нови съкращения на заплатите, въпреки нързаженията от страна на някои футболисти.

По-рано "синьо-червените" наложиха временно намаляване на заплатите в клуба от 70 процента с продължителност от март до юни.

Атлетико Мадрид, който завърши на трето място през миналия сезон, ще има право да похарчи 252.72 милиона евро, което е с близо 96 милиона евро по-малко спрямо последния шампионат в Испания.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.