Депортиво Ла Коруня се отлепи от дъното, след като победи с 3:2 като домакин Сарагоса в мач от 30-я кръг на Примера дивисион, който се игра на стадион „Риасор“.

Домакините поведоха в резултата в 11-та минута, когато многоходова атака бе завършена по най-добрия начин от Бруно Гама, който прати топката във вратата на Роберто.

Сарагоса бързо се върна в мача, след като в 15-та минута Айтами фаулира Елдер Пощига в наказателното поле на Ла Коруня и съдията Тейшейра Витиенес посочи бялата точка. Наказателният удар бе реализиран от Пощига в 16-та минута.

Домакините имаха превес в следващите минути от срещата, но пропуснаха няколко много добри възможности, за да излязат отново напред в резултата.

Сарагоса поведе в резултата в 35-та минута, когато след груба грешка на защитниците на Ла Коруня топката попадна в Мовия, а той пусна към Монтанйес, който с добър удар прати топката в мрежата на Арансубиа.

Футболистите на Ла Коруня бързо успяха да изравнят резултата, след като в 40-та минута Карлос Марчена бе точен за 2:2.

Ла Коруня бе много близо до това да излезе отново напред в резултата, но след удара на Айтами топката срещна гредата.

Ла Коруня все пак направи обрат в резултата в 56-та минута, когато Абрам си отбеляза автогол.

Сарагоса завърши мача с човек по-малко, след като Абрам бе изгонен за втори жълт картон в 81-та минута.

В 90-та минута съдията Витиенес изпрати на трибуните старши треньора на Ла Коруня Фернандо Васкес.

Ла Коруня обаче съумя да запази аванса си и да спечели важни три точки, като по този начин запази шансовете си за спасяване.

Депортиво Ла Коруня остава в зоната на изпадащите, но вече заема осемнадесето място с 26 точки, докато Сарагоса е точно над зоната на изпадащите – седемнадесета позиция с 27 точки.