Борещият се за оцеляване в Примера дивисион тим на Ла Коруня записа изключително важни три точки в мач от 31-ия кръг на шампионата. „Синьо-белите“ разбиха отбора на Леванте с 4:0 като гости, като по този начин събраха актив от 29 точки и излязоха на 16-то място във временното класиране. Преките конкуренти на Ла Коруня в дъното обаче, все още не са изиграли мачовете си от кръга.

Крайният изход от двубоя бе предрешен още през първото полувреме, когато гостите вкараха три от попаденията си. Резултатът бе открит още в 12-ата минута от Валерон. Попадението окрили гостите, които продължиха да атакуват и само осем минути по-късно Пици вкара красив гол за 2:0 в полза на Ла Коруня. В 28-ата минута Оливйера също се разписа след далечен удар, правейки резултата класически.

Футболистите на домакините трудно намираха отговор на организираната игра на своя противник и рядко поглеждаха към вратата му. През втората част мачът се доиграваше, а гостите от Ла Коруня успяха да реализират още един гол, с който затвърдиха превъзходството си. Негов автор стана Гама в даденото то съдията продължение.

Така Ла Коруня изпревари в класирането отборите на Гранада и Сарагоса, които имат тежки двубои съответно срещу Атлетико Мадрид и Барселона. Леванте остава в средата на таблицата без притеснения за оставането си в елита на Испания.