Отборът на Ла Коруня понесе една от най-сериозните изненади в 14-ия кръг на Примера дивисион, побеждавайки солидно представящия се до този момент тим на Реал Сосиедад. „Супер Депор“ се наложи със звучното 5:1.

Пред своите верни привърженици на „Риасор“, домакините от Депортиво не срещнаха никакви трудности и само за 45 минути успяха да отбележат четири безответни гола, с които до голяма степен предрешиха и крайния изход на мача.

Двубоят започна отлично за Ла Коруня, чийто тим поведе в резултата още в 13-ата минута, а в голмайстор за домакините се превърна Сидней. Още не бе изминал и половин час, когато гостите от Сосиедад инкасираха втори гол. Той обаче бе дело на защитника на Реал Мартинес, който заби топката в собствената си врата.

Три минути преди почивката Депортиво нанесе нов удар по амбициите на своя противник. Флорин Андоне направи резултата класически и затвърди превъзходството на своите.

През второто полувреме футболистите на Реал Сосиедад упражниха натиск, който доведе до намаляване на резултата. Гостите стигнаха до гол в 57-ата минута, а надеждите им за нещо повече от почетна загуба върна Юри Берчиче.

В 64-ата минута тимът на Ла Коруня стигна до дузпа, а с изпълнението й се нагърби холандецът Райън Бабел. Бившият нападател на Ливърпул не успя да реализира с изстрела си от бялата точка, но при добавката не сгреши и направи 4:1 в полза на домакините.

13 минути преди края на редовното време Ла Коруня реализира ново попадение във вратата на Сосиедад, а голът бе на сметката румънеца Флорин Андоне, който реализира за втори път в мача.

Въпреки тежкото поражение, отборът на Реал Сосиедад остава в зоната на местата даващи право на участие в европейските турнири. Те заемат шестото място с актив от 23 точки. Депортиво е в долната половина на таблицата – 16-то място и 13 точки на сметката си.