Ла Коруня постигна много важна победа с 2:1 при домакинството си на Атлетико Мадрид от 11-я кръг на Примера дивисион.

Мачът започна отлично за „дюшекчиите”, които поведоха в резултата още в 3-та минута, когато Агуеро открадна топката от Лопо и разстреля Арансубиа.

Домакините бързо се върнаха в мача, след като в 20-та минута след центриране от корнер в наказателното поле на Атлетико Мадрид Колото засече топката с глава на първата греда и я прати в мрежата на Асенхо.

През второто полувреме двата отбора не спираха да атакуват и положенията пред двете врати се редуваха едно след друго, но в крайна сметка домакините успяха да стигнат до победата в края на мача.

В даденото от съдията продължение Гуардадо бе съборен от Асенхо и арбитърът свири дузпа в полза на галисийците.

Целият отбор на Ла Коруня бурно протестира срещу съдийското решение, но в крайна сметка дузпата бе реализирана от Гуардадо.

В последните секунди на срещата главният съдия Парадас Ромеро изгони Клебер Сантана с директен червен картон и по този начин Атлетико Мадрид завърши мача с човек по-малко.

След тази победа Ла Коруня вече се намира на четвърто място във временното класиране на Примера дивисион с актив от 22 точки, а Атлетико Мадрид е в опасна близост до зоната на изпадащите, като столичани са с едва 7 точки на седемнадесета позиция.