В последния мач от 12-я кръг на Примера дивисион Ла Коруня постигна важна и измъчена победа с 3:1 като домакин срещу Атлетик Билбао и по този начин галисийците погледнаха към челните места в класирането.

Домакините поведоха в 20-та минута, когато Верду подаде на Зе Кастро, който с прецизен удар се разписа за 1:0.

В 24-та минута Зе Кастро фаулира Йоренте в наказателното поле на Ла Коруня и съдията Мехуто Гонсалес даде дузпа за баските, която бе изпълнена Ираола, но вратарят на галисийците Арансубиа показа невероятен рефлекс и отрази удара.

Домакините стигнаха до второ попадение, след като арбитърът Гонсалес даде дузпа за Ла Коруня в 42-та минута за нарушение на Аморебиета срещу Бодипо. Верду бе точен от бялата точка в 43-та минута и удвои преднината за „бяло-сините”.

Баските стигнаха до почетно попадение в срещата в 71-та минута, когато Ираола центрира в наказателното поле на Ла Коруня и Хави Мартинес с глава прати топката в мрежата на Арансубиа.

В последната минута на даденото от рефера четири минутно продължение на мача Гуардадо оформи крайния резултат в срещата.

След тази победа Ла Коруня се изкачи на седмо място с 18 точки, колкото има и шестият в класирането Атлетико Мадрид. Атлетик Билбао остана в зоната на изпадащите на 18-о място с едва 9 точки.