Отборът на Леванте започна сезона в Примера дивисион с малко очаквана победа у дома над Вилярела. В откриващия кръг на Ла Лига тимът от Валенсия надигра „жълтата подводница” с 1:0 благодарение късното попадение на Хосе Моралес.

Срещата на „Сиудат де Валенсия” не беше най-атрактивната, като головите положения определено липсваха. Макар че съперниците отправиха общо 22 шута в целия мач, едва 3 от тях бяха точни. Бройката на фауловете пък удари 30, което също бе достатъчен атестат за качеството на двубоя.

Така се стигна до ситуацията в 87-ата минута, която се оказа решителна. Моралес пое топката отляво по атаката и тръгна на рейд в наказателното поле. Крилото литна един съперник и продължи мощно напред към аутлинията. По пътя си той подмина и Антонио Рукавина, а крайният защитник пробва да се реабилитира с шпагат. При посягането имаше минимален контакт с Моралес, който побърза да падне на тревата.

Реферът прецени, че има основания за нарушение и посочи бялата точка. Потърпевшият Моралес пое отговорността и с хубав шут в долния ляв ъгъл донесе три точки за началото на сезона.