Късни попадения зарадваха Атлетико Мадрид в края на календарната година. „Дюшекчиите“ спечелиха с 2:0 визитата си на Райо Валекано от 17-ия кръг на Примера дивисион, но успехът им не дойде никак лесно.

Атлетико започна силно мача и в 14-та минута Антоан Грисман подаде към Яник Ферейра-Караско, който бе изведен на чудесна позиция и стреля, но Йоел демонстрира добър рефлекс и успя да спаси.

Три минути по-късно Караско получи хубав извеждащ пас и излезе сам срещу Йоел, но стреля в аут.

Фернандо Торес взаимодейства отлично с Антоан Грисман в 18-та минута. Французинът стреля, но право в ръцете на Йоел.

Фернандо Торес отправи опасен удар в 26-та минута, но Йоел отново спаси.

Първата възможност, която се откри пред домакините бе в 35-та минута, когато Хави Гера шутира, но Ян Облак спаси.

Словенският вратар се наложи отново да се намесва в 54-та минута, когато отрази удар на Лас.

Ферейра-Караско направи прострелно центриране в наказателното поле на Райо в 63-та минута, но Саул не успя да засече топката и тя излезе в аут.

Коке центрира от фаул в наказателното поле на Райо в 76-та минута, след което Диего Годин стреля с глава, но Йоел спаси.

След ново центриране в наказателното поле на домакините в 86-та минута, Диего Годин стреля с глава, но топката срещна гредата.

Атлетико Мадрид поведе в резултата в 88-та минута, когато Томас Партей с перфектен пас намери Анхел Кореа, който без забавяне изпрати топката във вратата на Йоел.

Само две минути по-късно Атлетико Мадрид удвои своята преднина, когато Джаксън Мартинес пусна отличен извеждащ пас към Антоан Грисман, а той изскочи сам срещу Йоел и технично го прехвърли, като по този начин оформи крайния резултат в срещата.

Атлетико Мадрид събра актив от 38 точки и излезе на първо място във временното класиране. Райо Валекано е на осемнайсто място с 14 точки.