Кръговете в Испания си минават един след друг, но приятната изненада от началото на сезона Алавес продължава да трупа симпатии и точки. И да диша във врата на лидера Барселона след драматичен успех над Виляреал у дома. 

Баските надделяха с 2:1 в битка, която беше решена в 10-минутното продължение. Точно в средата му Борха Бастон реализира попадението, с което остави трите точки на "Мендисороса" и остави феновете в сладкия им блян в челото на класирането. 

А мачът не започна много добре за домакините. Защото още в 10-та минута "жълтата подводница" поведе в резултата. Тогава Херард Морено засече на метър пред голлинията страхотно подаване на Санти Касорла и опъна мрежата за 1:0. 

До почивката нямаше множество идруги интересни положения, като Мартин Агирегабирия и Джонатан Кайери изпуснаха за домакините, а Санти Касорла и Херард Морено не успяха да удвоят преднината на гостите. Така паузата дойде с гол аванс на Виляреал. 

Малко след подновяването на играта обаче Алавес нанесе своя удар и изравни. В 51-та минута Джони центрира страхотно от пряк свободен удар и намери Джонатан Кайери, който с глава нанесе мощен удар и направи 1:1. 

Домакините натиснаха мощно до края и изпуснаха няколко страхотни положения. Рубен Собрино на два пъти, Гомес Перес Ибаи и Джони изпуснаха страхотни шансове и по всичко изглеждаше, че "жълтата подводница" ще отплава с точка. 

Но дойде 94-та минута. Тогава при една продължителна атака на баските се стигна до разбъркване пред вратата на Виляреал. А там най-съобразителен се оказа Борха Бастон, който с удар от 10-ина метра скъса мрежата за 2:1. 

След тази развръзка Алавес събра 20 точки и е само на една зад лидера Барселона. Виляреал пък е малко над зоната на изпадащите със своите скромни 9 точки.