В мач от 22-я кръг на Примера дивисион Барселона игра доста слабо, но все пак с гол в последните секунди постигна много важна победа с 1:0 срещу Осасуна.

Домакините започнаха със силен натиск и до 11-та минута изпуснаха четири възможности за гол пред вратата на Рикардо.

Последва необясним спад в играта на футболистите на каталунския отбор, като до края на полувреме само Боян и Меси създадоха по една опасност пред вратата на Осасуна, а Тиери Анри се представи под своето ниво, което наложи и неговата бърза смяна малко след началото на второто полувреме и в игра се появи Джовани дос Сантос.

В игра за Барселона в 67-та минута се появи и Роналдиньо, който смени Лионел Меси, но и включването на бразилеца не промени играта на отбора.

В 81-та минута в игра за каталунците се появи Шави, който смени португалския полузащитник Деко.

Играчите на Осасуна започнаха да накъсват изключително много играта в последните минути на срещата, което изнерви футболистите на Барса.

В 87-та минута Джовани дос Сантос подаде на Шави, който с хубав удар отбеляза единствения гол в срещата и по този начин донесе ценния успех за „синьо-червените”.

След тази победа Барселона съкрати разликата от Реал Мадрид само на шест точки, като в следващия кръг „белия балет” посреща Валядолид, а каталунците гостуват на Севиля.