Боян Къркич няма търпение да започне кариерата си в новия си отбор Рома. Бившият нападател на Барселона призна, че Луис Енрике е бил с основна роля за трансфера от испанския шампион при „вълците“.

По-рано днес 20-годишният футболист финализира трансфера си, на стойност 12 милиона евро.

„Ситуацията не е лесна за мен. Малко горчи. Но очаквам с нетърпение тази нова крачка в развитието ми“, обясни Къркич на пресконференцията, на която бе представен.

„Искам да докажа какво мога. Като юноша мечтаех за титли с Барселона. Сега съм много щастлив, тъй като друг клуб ми дава шанс. Ще бъде много вълнуващо да играя рамо до рамо с Франческо Тоти“, добави нападателят.

„Искам да бъда щастлив и да играя футбол. Да преоткрия радостта, която загубих в последно време под ръководството на Пеп Гуардиола. Както знаете, в последните години нямаше никаква вяра в мен. Не ми се даваше игрово време, в което да се докажа. Без значение дали съм тренирал добре или зле през седмицата. Имаше няколко доста нечестни решения спрямо мен. Затова и реших да напусна“, каза още той.

Настоящият наставник на Рома Луис Енрике преди това води втория тим на Барселона, а Къркич обясни.

„Присъствието на Енрике бе много важно за моето решение. Той показа, че много ме иска, за това съм му благодарен. Със силния интерес към мен в последния месец Рома вече спечели една част от сърцето ми. Феновете на италианския тим са толкова страстни като тези на Барса“, завърши новият нападател на Рома.