Испанската футболна лига все още не може да избистри както участниците, така и датите за провеждането на следващия турнир за Суперкупата на Испания. Ясно е само, че ще има промяна във формата и в него ще участват четири тима. 

Първоначално плановете бяха трите битки в надпреварата да се проведат преди началото на сезона. Датите бяха планирани за 9 и 13 август, но това може да съвпадне с евентуалното испанско участие за Суперкупата на Европа. А и в крайна сметка грандовете от Примера дивисион не са съгласни на толкова ранен старт на сезона. 

Това може да прати надпреварата през януари. Все още се обмислят вариантите дали пак двубоите да се играят извън Испания, както беше този сезон, когато домакин на срещата беше мароканският град Танжер. Вероятно е тази практика да продължи. 

Изникват обаче особености около критерия за избиране на участниците. По принцип местата са запазени за първия и втория в класирането, както и за финалистите в Купата на Краля. Само че може да има участници, които отговарят и на двата критерия и така ще трябва да се отвори място за друг. 

Тази година например, Барселона е почти сигурен за мястото си в Топ 2, а вече е и на финал за Купата. Така че изниква въпросът дали да се допусне третият в класирането до Суперкупата, или да е един от полуфиналистите за Купата на Краля. Ако се избере от втория турнир, трябва да се избере и кой полуфиналист е по-заслужил, като може да се вземе предвид броят на спечелените в миналото трофеи. 

Таак че неяснотата продължава да е огромна, а до 29 април всички тези детайли трябва да бъдат изчистени, за да се гласува окончателният формат на турнира, както и датите и мястото на провеждането му.