Треньорът на Валенсия шокиращо Роналд Куман разпореди да бъде построена стена около тренировъчното игрище на отбора в Патерна, тъй като смята, че отборът му трябва да бъде скрит от външния свят по време на тренировките и те не трябва да се наблюдават от феновете и медиите..

„Изглежда всеки ден правя нещо лошо. Когато сляза от колата си или изляза от съблекалнята, винаги ме преследват осем камери”, заяви изненаданият от големия интерес към 6-кратните шампиони на Испания Куман.

„Медиите почти влизат в съблекалнята на отбора”, оправдава се холандският наставник, който не е записал нито една победа в последните седем мача в Примера дивисион.

Въпреки неуспехите си и краткия си престой на Местая Куман успя да изгони три от далите много на Валенсия играчи Сантяго Канисарес, Мигел Анхел Ангуло и капитанът Давид Албелда.

Селекционерът на Испания Луис Арагонес вече обяви, че Давид Албелда може да отпадне от състава му при положение, че в близко бъдеще не започне да играе редовно.

„Албелда не разполага с много време. Ако не започне да играе редовно, това може да го лиши от възможността да участва на Евро 2008”, предупреди Арагонес.

Роналд Куман обаче е категоричен, че изигралият 50 мача за националния отбор на Испания Давид Албелда, вече няма да играе с екипа на прилепите.