Наставникът на Валенсия Роналд Куман опроверга появилите се днес информации, че ще бъде уволнен. По-рано днес медиите в Испания разкриха, че холандският специалист ще бъде заменен на поста от бившия мениджър на Челси Жозе Моуриньо, който в момента е без работа.

Валенсия се представя ужасяващо под ръководството на Куман, като преди два дни записа поредното си поражение този път от състава на Алмерия. От възможни 30 точки под ръководството на холандеца, тимът от „Местая” има записани едва шест.

„Това, което се публикува са глупости. Не съм чел вестници от близо три седмици и не искам да отговарям на тези въпроси. Това е един свят, който лично аз не разбирам”, коментира Куман.

„Тревожа се единствено за отбора, феновете и нашия президент. Всички сме много разочаровани от загубата от Алмерия. Турнирът за Купата на Испания е много важен за нас защото когато си стигнал до полфинала това значи, че си близо до титлата и до място в Европа”, каза още холандецът.

В сряда Валенсия се изправя срещу Атлетико Мадрид в мач реванш от турнира за Купата. След първия мач „прилепите” имат минимална преднина от един гол. През уикенда възпитаниците на Роналд Куман срещат Валядолид в мач за първенство.