Новото попълнение на Реал Мадрид Тони Кроос заяви, че основната му цел е да помогне за защитата на трофея от Шампионската лига.

24-годишният полузащитник днес беше официално представен като футболист на „белия балет“, който брои 30 милиона евро на Байерн Мюнхен. С баварците, за които има изиграни над 200 мача, Кроос спечели три титли в Бундеслигата, три Купи на Германия и Шампионската лига.

Това обаче не утолява глада му за успехи и той се прицели в много бъдещи труимфи с мадридчани. „Просто искам да кажа, че съм ужасно горд да бъда тук“, каза Кроос.

„Не мога да си представя по-невероятен момент от този тук пред феновете. Искам да благодаря на клуба, че ми предостави тази възможност.“

„Реал ми даде шанс да играя в един изумителен отбор, по мое мнение най-важният в света. Искам да благодаря на Байерн, че ми позволи да стана футболист в топ отбор. Чувствам, че знам какво представлява Реал Мадрид. Знам, че е необходимо да се печелят трофеи. Това е страхотен стимул за мен.“

„Спечелих Шампионската лига с Байерн Мюнхен през 2013 година, Реал я спечели миналия сезон. Моята цел е да го сторя отново с новия си клуб“, завърши Кроос.