Йохан Кройф сподели, че еуфорията около Барселона е оказала негативно влияние върху състава на каталунците в мача със Сантандер от първия кръг на Ла Лига. Срещата завърши при нулево равенство.

Според специалиста шумът, който се вдигна около новите попълнения в тима и големите очаквания от тях, са попречили на играчите да се концентрират и да мислят само за случващото се на терена.

„Тук няма супергерои. Това са само футболисти, нормални хора. Прекаленото ухажване не води до нищо добро. Ако така ще реагират състезателите, значи никой не се е поучил от миналия сезон. Най-лошото е да не се осъзнават собствените грешки”, каза Кройф.

„Не знам някой да е спечелил трофей без да играе за него. Това е абсурдно и същевременно много опасно. Ако всеки ден четеш, че си велик, че тимът е невероятен, започваш малко-по-малко да вярваш безрезервно в това. Това се случваше и миналата година. Никой нищо не е разбрал явно. Няма как един проблем да бъде разрешен, ако не осъзнаваш, какъв всъщност е той”, завърши легендарният наставник.