Легендарният треньор на Барселона Йохан Кройф сподели пред „Sport.es”, че няма никаква причина Франк Рийкард да пуска всички от „Фантастична четворка” (Роналдиньо, Меси, Ето’о и Анри) като титуляри. Според него, те трябва да се борят за мястото в стартовия състав.

„Няма нужда да играят и четиримата. Сезонът е дълъг и ще има време за всички да покажат на какво са способни. Аз лично предпочитам система, в която всеки знае, какво трябва да прави, а не стилът на игра да се определя от качествата на един или двама футболисти.”, каза Кройф.

„Според мен Рийкард има нужните умения и качества да управлява всички звезди в отбора. Надявам се, че ще успее да избегне проблема с гордостта на звездите. Ако им даваш свобода на действие, трябва да изискваш повече от тях. Искам да вярвам, че момчетата са научили своя урок за гордостта от миналия сезон”, продължи бившият холандски нападател.

Реал Мадрид действа инкогнито. Все още привличат играчи, което означава, че не се чувстват сигурни в състава и във възможностите си. Явно считат, че нещо им липсва”, завърши легендата.