Йохан Кройф се изненадал от решението на Хуанде Рамос да напусне Севиля, за да поведе Тотнъм, но не показа никакво съчувствие към андалусийския клуб, откъдето попречиха на Даниел Алвеш да си тръгне през лятото.

Холандската футболна легенда не се впечатлил, когато разбрал, че носителят на купата на УЕФА останава без треньор. Но според Кройф, след като ръководството на Севиля е разрешило на Рамос да не изпълни договора си докрай, то Алвеш също е трябвало да получи възможност да преследва мечтите си извън клуба.

„Това не е начинът, по който трябва да бъдат вършени тези работи. Но след това, което направи Севиля с Даниел през трансферния прозорец, няма как да им симпатизирам”, заяви Кройф.

От Челси бяха отправили оферта за бразилския футболист на стойност 36 милиона евро, която обаче бе отхвърлена от шефовете на Севиля. Холандецът тогава разкритикува босовете, които бяха обещали, че ще пуснат своя състезател, ако в клуба постъпи подходящо предложение – такова имаше, но те казаха, че не било достатъчно високо.

„Не мога да разбера защо не позволиха на Алвеш да отиде в Челси и по този начин му се попречи да скочи на едно по-високо ниво в кариерата си. Щом има контракт, всеки трябва да го спазва. Щом има вратичка, през която можеш да се измъкнеш, тя също трябва да е отворена за всеки”, завърши коментара си бившият наставник на Барселона.