Легендата на Барселона Йохан Кройф не е особен привърженик на идеята Педро да бъде продаден в Челси.

В момента този вариант е напълно възможен предвид ограничените шансове, които се очертават пред 27-годишния испански национал. Наставникът на каталунците Луис Енрике въпреки всичко разговаря с крилото в опит да го задържи и макар първоначално изглеждаше, че инициатиата му се увенча с успех, сега нещата не са така сигурни.

Челси от своя страна е готов да плати освобождаващата клауза на Педро, която възлиза на 30 милиона евро. Сумата със сигурност ще бъде добре дошла в клубната каса, ала Кройф поиска от клуба да хвърли по-детайлен поглед върху ситуацията.

„Той винаги е имал трудни моменти, но ако видите, головете, които е вкарвал, става ясно, че Педро е човек, който се труди много. Поради тази причина той е твърде ценен за Барселона“, коментира холандецът.

„Освен всичко друго, той проби в състава при Гуардиола и отгледан в клуба. Преди много играчи намираха път в състава през школата и ако беше нужно да се подпише с играч на даден пост, първо се гледаше в академията. Сега Барселона само купува. Или си клуб, който създава, или си такъв, който купува“, добави Кройф.