Холандската легенда Йохан Кройф отново нападна португалския наставник на Реал Мадрид Жозе Моуриньо, като обяви, че именно негова е вината за загубата от Барселона на полуфинал в Шампионската лига. Кройф обяви в колонката си в El Periodico, че Моуриньо не е взел нито едно добро решение в последните мачове с „каталунците”.

„Последните резултати на Реал Мадрид в първенството показват, колко добра работа свърши Барселона срещу тях в Шампионската лига. Реал с лекота би Атлетик Билбао, Валенсия и Севиля като гост, а това не е никак проста задача,” обясни Кройф.

„Гледахме четири много напрегнати дербита между Реал и Барса. Може би в психологически план бе много по-изтощително, отколкото във физически, най-вече заради Моуриньо. Това вече е минало, но Моуриньо не взе нито едно правилно решение, нито на терена, нито извън него.”

Според Кройф, Моуриньо е обсебен от Барселона: „Не обръщам много внимание вече нито на него, нито на думите му. Тактиките му да разстрои Барселона също са в миналото. Ако имаше вяра в играчите си, нямаше да му се налага да променя схемата. Всеки треньор трябва да носи отговорност за действията си.”