Легендата на Барселона Йохан Кройф изказа мнение, че победата на Реал Мадрид за Купата на Краля може да изиграе услуга на каталунците в сблъсъка между двата отбора в Шампионската лига.

Испанските гиганти ще се срещнат за трети път в последните 10 дни в сряда, а според Кройф фактът, че Барса вече не е считан за фаворит, може да помогне на неговия отбор.

„Реал Мадрид може би са в по-добра форма в момента, но това само може да бъде предимство за Барселона, ако Реал също има такова чувство”, заяви Кройф.

„Въпреки това, Барселона все още е по-добрият отбор от двата. Моуриньо щеше да е по-близо до спечелването на Ла Лига, вместо Гуардиола, ако Реал бе по-добрият отбор, но това не е така”.

„Разликата от осем точки в Ла Лига перфектно показва кой отбор е по-добър. Това, което се случи по време на 120-те минути за Купата на Краля не променя нищо. Реал Мадрид отчаяно се нуждаеше от тази титла. Но Барселона сега знае как да действа с „белите”.

„Няма причина за феновете на Барселона да бъдат притеснени. Равенството на „Бернабеу” осигури титлата, докато Барса бе близо до спечелване на Купата. Не е възможно да бъдеш брилянтен във всеки мач и Барселона не се е превърнал в слаб отбор изведнъж”, допълни Кройф.