Реал Мадрид разби Виляреал с 6:2 в най-интересния и резултатен мач от 23-я кръг на Примера дивисион. „Кралският клуб” зарадва феновете си, след като през седмицата претърпя разочарование в Шампионската лига. Кристиано Роналдо отбеляза едно попадение, подаде за още две, и падна за дузпата за последния гол.

Реал започна устремно мача, и португалецът още в 18-та минута откри резултата от пряк свободен удар от около 22 метра. Само две минути по-късно Маркано събори в пеналта Гонсало Игуайн, и реферът отсъди леко пресилена дузпа в полза на ”белите”. Кака застана зад топката и удвои аванса на Реал. Виляреал не се отказа, и търсеше попадение, макар да хвърляше доста усилия в отбрана, за да спре страхотните в този мач футболисти на домакините. Маркош Сена успя да намали в 31-та минута, с друго хубаво изпълнение от пряк свободен удар, оставило безсилен Икер Касияс.

Второто полувреме принадлежеше изцяло на Реал, и на развихрилия се Роналдо. В 54-та минута португалецът напредна отдясно и намери Гонсало Игуайн в наказателното поле, откъдето последният нямаше проблем да се разпише. Веднага след това на терена се появи Робер Пирес, който вдъхна увереност на „жълтата подводница”, и бе в основата на тяхното второ попадение. В 66-та минута французинът направи за смях защитата на Реал, и след двойно подаване топката стигна до Нилмар, който пак намали изоставането на Виляреал само до едно попадение.

Надеждите на гостите обаче траяха само пет минути, преди Игуайн отново да се разпише. Атаката отново бе измислена от Роналдо, който намери влизащия на скорост отляво Марсело, и той от своя страна пусна на аржентинеца. Игуайн бе оставен от Сена и останалите защитници сам, и покачи до 4:2.

Кака отбеляза втория си гол в мача в 79-та минута, след втората асистенция на Роналдо. Португалецът тръгна отляво по границата на наказателното поле, можеше да стреля само, но остави топката на Кака, който от границата на пеналта пое, и след няколко крачки стреля точно. Реал оформи зашеметяващия резултат в 87-та минута, когато Робер Пирес повали Кристиано Роналдо в пеналта. Шаби Алонсо застана зад топката, и макар да му се наложи да пребива дузпата, го стори и двата пъти перфектно за крайното 6:2.