Звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо бе в отлично настроение на пресконференцията пред дербито с Барселона в събота. Португалецът се избъзика със себе си, и колегата си Лионел Меси, туширайки всички сравнения помежду им и надпреварата, кой всъщност е по-добър.

„По-големият съм аз, поне на височина,” с усмивка отбеляза Кристиано. „Аз съм по-висок, и по-широк от Меси.”

Вече по-сериозно, той отчете, че двамата са „много различни”. „Надявам се Меси да продължи да вкарва голове, само не и в събота,” добави Роналдо. Ето какво каза той по горещите теми на деня:

Най-големият футболист в света – „Най-големият съм аз, поне на ръст. Аз съм по-висок и по-широк от Меси. Той прави феноменален сезон, сега е измежду най-добрите в света, и ще бъде винаги такъв. Аз също си върша добре работата, щастлив съм тук, и съм сигурен, че бъдещето ми тук ще е чудесно.”

Дуелът Кристиано Роналдо – Лео Меси – „Не само аз и Меси ще играем в събота. Искам да помагам на Реал да печели титли, а Лео иска да прави същото за Барселона. Но ние сме много различни. Същността на успеха е постоянството. Дано Меси продължи да вкарва голове, но не и в събота. Меси не играе сам, съотборниците му също имат огромна заслуга. Той е феноменален, но също така и футболистите около него. Барселона са един много завършен отбор, но и ние имаме какво да покажем. Ние можем да бъдем още по-добри.”

За Ел Класико – „Няма мач, който да не е важен. Това е един добър двубой, с голямо значение, но няма да е първия, нито последния, който ще играем. Искаме да спечелим, за да запазим лидерската си позиция. В ситуацията в момента, мачът може да стане много хубав, и да стане специален, но ние се опитваме да бием всеки съперник. Нямам нищо лично срещу Барселона. Ние сме двата най-добри отбора в първенството. Но тъй като сме с равни точни, победителят от събота ще има предимство. Все пак има достатъчно мачове до края и трябва да спечелим всичките. Можем дори да загубим в събота, и пак да станем шампиони.”

Главните оръжия на Реал и Барса – „Двата отбора имат една обща голяма сила – амбицията.”

Кой е фаворит? – „Винаги трябва да подхождаш към мачовете от позицията на фаворит. Това ще ни помогне в събота. Ако победим, пак ще сме фаворити, което ще ни направи още по-предпазливи до края. Който притежава повече топката, ще има повече възможности за гол, затова аз искам ние да я владеем. И двата отбора са много мотивирани и балансирани, и според мен победителят ще се реши от малките детайли.”

Как ще отнемат топката от Барса? – „С много тичане, пресиране, и правилен подход. Ако не го правим, няма да можем да отнемем топката не само от Барса, но и от никой друг отбор.”

Атмосферата на Бернабеу – „Очаквам пълен стадион и фантастична атмосфера. Тъй като играем у дома, всичко е още по-специално. Феновете ни дават допълнително самочувствие и ще ни помогнат много.”

Ще бъде ли провал, ако Реал не спечели титлата? – „Ще бъде много лошо, защото за отбор като Реал Мадрид да не спечели нищо цял сезон, е много неприятно. Но аз съм убеден, че ще я спечелим.”

Последното Ел Класико на Гути – „Това не е идеалният момент да си говорим за пристигащи и напускащи играчи, преди такъв важен мач. Не е сега времето да се мисли за това. Ще се радвам, ако Гути остане при нас, но той знае кое е най-добре за него.”