След провала си срещу Селта през уикенда, Реал Мадрид вече няма избор, и може само да стои и да гледа как Барселона и Атлетико Мадрид решават съдбата на титлата в Испания.

Звездата на "кралския клуб" Кристиано Роналдо обаче все още има за какво да се бори в първенството, тъй като е водещ реализатор в него, и малко му остава да си подсигури приза Пичичи за Голмайстор №1 на Примера дивисион, както и Златната обувка в Европа.

Затова в последния мач, срещу Еспаньол, тази събота, Роналдо иска да бъде титуляр, и да търси задължително попадение, което би го извело пред Луис Суарес от Ливърпул за Златната обувка, и би направило почти невъзможно за Лео Меси и Диего Коща да го настигнат в Примера.

В момента, Роналдо и Суарес имат по 31 попадения на сметката си, като уругваецът вече няма как да увеличи сметката си. Така само един гол ще е достатъчен на Кристиано да вземе за трети път в кариерата си отличието за Голмайстор номер 1 в Европа.

Меси има 28 гола, а Диего Коща - 27, така че двамата трябва да сторят чудеса в дербито в последния кръг, ако искат да настигнат Роналдо в Примера дивисион.