Чисто мъжкият спор между Филипе Луис от Атлетико Мадрид и Луис Суарес от Барселона придоби неочакван „женски“ завой. Именно определението „мъжки“ или по-точно „за мъже“ в репликата на Суарес възмути представителка на нежния пол и предизвика реакция.

За да си стегне до нея, първо Филипе Луис пусна снимка в социалните мрежи, с която показва раната, причинена о;му от Суарес в дербито на „Камп Ноу“ /1:1/. После пък уругваецът отвърна: „Футболът е за мъже“, но именно тук направи сериозна грешка.

Реакцията дойде от редиците на градския съперник на Барселона – Еспаньол, при това от дамския отбор на „лос перикитос“.

Намеси се красивата футболистка Бренда Перес, която възропта срещу определението „за мъже“.

„Футболът не е само за мъже. И ние съществуваме. Мисля, че трябва по-добре да обмисляш думите си, преди да ги изречеш“, написа в Туитър симпатичната колежка на Суарес.

Не остана по-назад и първодивизионният Санта Тереса Клуб Депортиво от град Бадахос, който играе в първа дивизия на женското първенство на Испания.

„Каним Луис Суарес на мача ни в събота срещу Бетис“, написаха в Туитър дамите, за да демонстрират на уругваеца дали футболът наистина е само мъжко дело.

За съжаление на Луис, той няма да може да се възползва от поканата, тъй като по същото време ще играе със своя Барса срещу Спортинг Хихон.