Играещият под наем от Манчестър Юнайтед Мейсън Грийнууд вкара страхотен гол и помогна на новия си отбор Хетафе да постигне победа с 2:1 над Алмерия в 14-ия кръг на Примера дивисион. За Грийнууд това е първи гол на стадион Алфонсо Перес, но пък за сметка на това обра овациите на феновете по трибуните.

Гостите от Алмерия, които все още нямат победа, имат скромните три точки от три равенства, откриха резултата още в 7-ата минута. Разписа се белгиецът Ларги Рамазани с удар с десния крак от много близко разстояние в долния десен ъгъл. Защитникът Хуан Бландарис-Чуми му свали топката с глава след изпълнение на ъглов удар.

Срещата след това се развиваше равностойно, като и двата отбора търсеха атаките. Но в 33-ата минута Грийнууд се разписа ефектно изпращайки топката с левия крак в горния ляв ъгъл, след като Омар Алдерете му я сви с пас назад. Минута преди края на първата част стана 2:1, като ветеранът Борха Майорал вкара от наказателното поле.

Картината не се промени през втората част, като и двата отбора създадоха достатъчно възможности, но нови голове не паднаха.

С успеха днес Хетафе събра 19 точки и се придвижи на 8-о място. Веднага след тях е и Валенсия, която пък прибави 1 пункт към актива си. По-рано днес Валенсия и Селта (Виго) завършиха без голове. Селта е в зоната на изпадащите с 8 точки от една победа и пет равенства.