Наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти винаги успява да намира подходящите разрешения на всеки проблем, а спокойствието сякаш обгръща личността му и се предава на неговите играчи. „Белите“ изживяха своя най-звезден миг с италианеца начело – спечелване на Десетата европейска шампионска титла, а сега продължават заедно пътя си.

Marca събра накуп едни от най-значимите постижения на специалиста, които може би нямаше да бъдат факт, ако той не притежаваше такъв комплекс от лични и професионални качества.

Постиженията на Анчелоти в Реал:

1. Успя да успокои духовете, що се касае до вратарския пост в Реал – както е известно това бе доста наболял въпрос с оглед някои колебливи изяви на капитана на тима Икер Касияс. След идването на Кейлор Навас много бяха мненията в насока на това, че Анчелоти няма да може да намери баланса между него и Касияс, но италианецът успя с лекота на опровергае скептиците.

2. Гласува доверие на Карим Бензема, а той му се отплати и продължава да се отплаща подобаващо – с голове.

3. Ротациите – Анчелоти намери такава формула, че повече играчи да получават шанс, особено при все сгъстения цикъл, при който се състезават „кралете“.

4. Превърна Ияраменди в значим за Кралския клуб футболист – Анчелоти каза „не“ на всички оферти за Асиер Ияраменди, които дойдоха през лятото, като реши да му даде шанс. Така постепенно Ияра придоби важност за тима

5. Анчелоти намери вярната стратегия

6. Превърна Реал в най-резултатния тим в Европа - от последните 6 поредни победи за Мадрид, четири идват след голова фиеста, като „кралете“ могат да се похвалят с 27 попадения.

7. Откри заместници на Анхел ди Мария и Чаби Алонсо в лицето на Хамес Родригес и Тони Кроос

8. Не се смути от миникризата след пораженията от Атлетико Мадрид и Реал Сосиедад, а спокойно успя да изведе тима от ситуацията.