Днес голямата звезда на Реал Мадрид Кристиано Роналдо ще подпише своя нов договор с клуба, който ще е със срок до 30 юни 2021 година. Медиите в столицата ще отразят събитието подобаващо, но вестник „Марка“ се тормози с един въпрос, който се породи от постижението на големия конкурент Лионел Меси, а именно – кога португалецът ще вкара своя гол №500 за „белия балет“?

Аржентинският магьосник на Барселона стига тази кота снощи при успеха с 2:1 над Севиля навън и това е една от централните теми в Испания. На него му бяха необходими 592 мача, за да достигне тази кота, а както винаги съперничеството с Роналдо трябва да продължава във всяка възможна област.

„Марка“ вече изчисли, че ако Роналдо изпълни докрай новия си контракт с Реал, то той ще играе за клуба до 36-годишна възраст и ще е бранил емблемата цели 12 сезона. Към момента португалецът може да се похвали с впечатляваща статистика – 372 гола в 360 мача за Реал във всички турнири. Изданието обаче задава въпроса: ще му стигне ли времето, за да достигне кота „500“?

Лионел Меси нахлу в клуб "500"

По сметките на „Марка“, ако Роналдо запази обичайните си темпове, той не само ще достигне тази цифра, но би трябвало с лекота да надхвърли дори 600. В 7-те си сезона дотук той средно е вкарал по 52 попадения. Най-слабото му постижение е в дебютната му кампания 2009/2010, когато няколко травми го извадиха за доста време от терените. При все това той успя да завърши сезона с 33 гола. В следващите сезони той не е падал под 50 попадения, а в два от случаите стигна и до 60. Най-ползотворният му сезон беше 2014/2015, когато Роналдо вкара 61 попадения.

Естествено, сметката на „Марка“ се уповава на това, че няма да има рязък спад във формата на нападателя. Такъв се наблюдава точно в момента, като от доста време се говори, че португалецът не е толкова клиничен, колкото е бил през предишните години. От август досега той има само 7 гола на сметката си – това е най-слабата му успеваемост в същия период, откакто играе за Реал.