Филипе Коутиньо разкритикува изявите си с екипа на Барселона през изминалия сезон. Плеймейкърът, който се присъедини към тима от Ливърпул миналото лято за 142 млн. паунда, изпита затруднения с формата си и в последно време е спряган за напускане на „Камп Ноу“. Според информациите, няколко водещи отбора от Премиършип се интересуват от услугите на бразилеца, включително Манчестър Юнайтед, а и ПСЖ във Франция.

Коутиньо настоя, че трябва да играе по-добре. „Нямах добър сезон“, сподели полузащитникът за Marca.

„Изявите ми през изминалия сезон бяха далеч по-зле от очакваното. Единственият начин да се подобря и да придобия отново високо самочувствие е чрез усилена работа, и аз работя усилено“, добави той.

Коутиньо изигра добри мачове с екипа на Бразилия и капитанът на „Селесао“ Тиаго Силва го призова да поведе отбора в отсъствието на Неймар, който отпадна от състава за Копа Америка поради травма на глезена. „Коутиньо имаше труден сезон в Барселона“, каза Силва. „Очакванията към него бяха високи и неведнъж той бе освиркван от феновете по трибуните, но в нашия тим той е един от лидерите, особено при отсъствието на Неймар“.

„Коутиньо води играта. В двете приятелски срещи, които изиграхме, той бе най-добрият на терена за нас – не само заради пасовете и головете, но и заради играта му в защита. Той отново се усмихва и е щастлив. Аз също съм щастлив за него и не се притеснявам да коментирам представянето му, защото сме много близки. В първата контрола му казах, че ние двамата с Неймар го подкрепяме напълно. Имаме нужда от него, особено при отсъствието на Ней“, завърши капитанът на „кариоките“.