Селекционерът на Уелс Крис Коулман изрази мнение, че ще бъде „опасно“, ако Реал Мадрид пусне в игра за цял мач новото си попълнение Гарет Бейл срещу Виляреал в събота.

Бейл изигра 32 минути при загубата на Уелс с 0:3 от Сърбия. Звездата на Реал бе под въпрос преди мача заради травма в слабините, но все пак се появи в 58-а минута и бе близо до гол от пряк свободен удар.

24-годишното крило вече се завърна в Испания, но Коулман смята, че най-скъпият футболист в историята не е физически подготвен да изиграе цял мач.

„Ако той започне в събота, няма да завърши мача. Ще бъда изумен, ако го направи. Наблюдавахме го в тези 10 дни и той изобщо не е готов за 90 минути, дори ако испанският футбол е по-бавен“, заяви Коулман.

„Той може да започне, но няма да завърши мача. Той може да направи 45 минути, не знам, но той ще се почувства по-добре в себе си след 30 минути тук. Но той имаше само четири тренировки за два месеца, което е опасно.“

„Той игра 30 минути, но след 15 минути изглеждаше изморен, но е имал само четири тренировки, така че не може да изглежда както обичайно.“

„Той все пак ни даде тласък, феновете бяха развълнувани, въпреки че мачът вече бе решен. Трябваше да бъдем в мача, когато той влезе в игра. Дотогава беше загубено, но беше хубаво за уелските привърженици да го видят“, допълни Коулман.