Атлетико Мадрид започна 2010, така, както потръгна целия сезон – с поражение. „Дюшекчиите” почти сигурно се простиха с Купата на краля, като загубиха гостуването си на втородивизионния Рекреативо Уелва с 0:3. Разочарованието бе още по-голямо, тъй като мачът бе обявен от повечето специалисти в Испания като един от най-слабите, играни някога от Атлетико.

Въпреки не особено впечатляващата си игра в Сегунда дивисион, Рекреативо тотално надигра елитния си противник. Допълнително улеснение бе и червеният картон на Томаш Уйфалуши още в 21-та минута, който дойде вече при 1:0 в полза на домакините. Чешкият ветеран бе изгонен директно, за едно ужасно влизане в горната част на краката на Форнароли. Именно последният откри в 14-та минута, а Баралес от дузпа направи 2:0 десет по-късно, когато Айтор бе спънат от Сердик в пеналта.

Така срещата на практика се реши за 25 минути, а в оставащата част от двубоя на „Нуево Коломбино” картинката за Атлетико бе жалка, а Рекреативо пропусна да се възползва още от своя опонент. В 88-та минута оставен сам срещу Де Геа, Кандейас реализира и трети гол във вратата на мадридчани, който обезсмисли и реванша след седмица на „Висенте Калдерон”.