Отборът на Селта Виго взе 5-ти успех от началото на сезона в Ла Лига. Той дойде на „Естадио Ла Серамика“ в двубой от 15-ия кръг срещу Виляреал след драматично 3:2, което отдалечи на 9 точки галисийци от зоната на изпадащите.

Двата тима сътвориха много приятно за окото голово шоу, в което домакините изоставаха с 0:3 до 83-ата минута, но две попадения на нападателя Карлос Бака върнаха техните надежди. Злощастна греда на Жерард Морено в 92-ата минута пък не успя да остави точка за "жълтата подводница", която в края на мача показа по-доброто си лице.

Селта държеше срещата до изтичането на първия час игрово време. Момчетата на Мигел Кардосо взеха комфортен аванс чрез Браис Мендеш (44‘), Окай Йокусли (49‘) и Макси Гомес (51‘).

В края на срещата обаче домакините потърсиха изравняване, въпреки трите гола пасив. Карлос Бака засече подавания на Санти Касорла в 83-ата и на Марио Гаспар в 87-ата минути и нажежи емоциите на „Ла Серамика“. Освен гредата на Морено, която можеше да направи резултата 3:3, домакините нямаха сили за повече и записаха второ поредно поражение в шампионата.

Виляреал е 17-ти, на позиция над зоната на изпадащите, с актив от 14 точки.