В истински кошмар за Атлетико Мадрид се превърна последният мач от 25-я кръг в Примера дивисион. На собствения си стадион „Висенте Калдерон” „дюшекчиите” отстъпиха с 1:2 на Атлетик Билбао, след като имаха преднина от един гол. Момчетата на Хавиер Агире за пореден път показаха, че нямат никаква сработка помежду си и бяха трагични в защита. За да се допълни картинката, в 52-та минута Раул Лопес получи червен картон и остави Атлетико да се бори с човек по-малко на терена.

Столичани се нуждаеха много от победа в този мач за изпълнението на основната си цел – място в Шампионската лига.

Атлетико Мадрид повече в резултата още в петата минута, когато Антонио Лопес получи хубав пас от Хурадо и от разстояние разстреля Армандо за 1:0. Форлан и Луис Гарсия пропиляха изгодни положения да увеличат аванса на домакините през първото полувреме. Вместо това се стигна до изравняване, когато Сусайета направи хубава самостоятелна акция, навлезе в наказателното поле и прати топката зад Абиати в 39-та минута. По-малко от 60 секунди преди последния съдийски сигнал за първото полувреме, гостите от Билбао стигнаха и до второ попадение. То бе дело на Йоренте, който отново не бе опазен добре в наказателното поле.

Вместо да поправи грешките си след почивката, Атлетико започна по ужасен начин и още в 52-та минута остана с човек по-малко. Раул Лопес бързо си изпроси втори жълт и респективно червен картон и реферът Луис Медина Канталехо го прати под душовете.

Така до края на двубоя домакините се лутаха между защита и нападение, като само Форлан на няколко пъти имаше изгодни възможности да изравни. В последната третина от двубоя играта се накъса от много нарушения, а действията се развиваха най-вече в центъра на терена.

По-рано днес Валенсия не успя да победи в Мадрид и завърши наравно като гост на Хетафе - 0:0.