Отборите на Леванте и Реал Сосиедад завършиха 1:1 в мач от 34-ия кръг на Ла Лига. В 12-ата минута Александър Исак откри резултата, а само 4 минути по-късно Хосе Моралес възстанови равенството, което до края на срещата остана непроменено. 

Реал Сосиедад бе по-добрият отбор до почивката, но не се възползва от ранния гол на Александър Исак. Шведският нападател се разписа в 12-ата минута, след като засече центриране от левия фланг на Микел Оярсабал. Преди това домакините имаха претенции, че срещу техен футболист е било извършено нарушение, но реферът Валентин Писаро даде знак играта да продължи.

Само 4 минути по-късно дълго подаване на Рубен Рочина стигна до Хосе Луис Моралес, който се пребори със защитник на гостите и технично пусна топката покрай вратаря Мигел Анхел Моя за 1:1.

В средата на полувремето Исак намери по чудесен начин Кристиан Порту, но той стреля в аут. Мартин Йодегор също не успя да върне преднината на Реал Сосиедад, шутирайки покрай вратата.

През втората част и двата отбора имаха възможност да стигнат до победата. Най-чистото положение се откри пред Гонсало Мелеро в 75-ата минута, но Моя изби. В добавеното време пък гостите получиха пряк свободен удар на удобна позиция. Зад топката застана Микел Мерино, който шутира далеч от целта.

Така с 43 точки Леванте заема 12-о място в класирането, а Реал Сосиедад остава седми, тъй като пропусна да се изравни по точки с Хетафе на 6-ото място.