В мач от 17-я кръг на Примера дивисион Севиля победи с 4:1 Расинг Сантандер, като андалусийци изпуснаха възможността да разгромят своя съперник.

Домакините поведоха в 26-та минута, след многоходова атака, като в крайна сметка Даниел Алвеш направи за смях почти цялата отбрана на Сантандер и подаде на Кануте, който отблизо прати топката в мрежата за 1:0.

Второто полувреме започна обещаващо за гостите, които след изпълнение на корнер успяха да изравнят, след като Гарай със силен удар с глава порази вратата на Севиля, след като не остави никакви шансове за вратаря Морган де Санктис.

В 66-та минута след чудесно изпълнение на пряк от страна на Чевантон топката влетя във вратата на Сантандер за 2:1.

Тринайсет минути по-късно гостите останаха с човек по-малко, след като Гарай бе изгонен за втори жълт картон.

В 82-та минута Кануте бе съборен на границата на наказателното поле на Расинг и съдията свири пряк свободен удар за домакините. Бразилецът Даниел Алвеш удари напречната греда, а при добавката Мареска отбеляза гол, който бе отменен заради засада.

Само 180 секунди по-късно Чевантон намери с много хубав пас Хесус Навас, който се откъсна от защитниците на Сантандер, след което нахлу в наказателното поле на гостите и с удар под плонжа на вратаря отбеляза третия гол за Севиля.

В 90-та минута бразилският халф на андалусийци Адриано след самостоятелен пробив оформи крайния резултат в срещата.