Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес подсили сериозно тима за новия сезон и привлече куп класни имена. Но сега предстои доста по-тежката задача - да окастри състава за новата кампания, тъй като наставникът Зинедин Зидан иска да работи с 23-има футболисти. 

Френският специалист вече е дал списък с играчите, които няма да попаднат в сметките му, като един от тях вече си стегна багажа - Маркос Йоренте преминава в Атлетико Мадрид срещу 30 млн. евро. Но има още 14 играчи, които трябва да си тръгнат. 

От тях вратарите са двама. Това са Кейлор Навас и синът на Зинедин Зидан - Лука, които се очаква да поемат към Франция. От защитниците отбори ще се търсят на Хесус Вайехо и Серхио Регилон, а Тео Ернандес почти сигурно ще бъде продаден на Реал Сосиедад. 

В халфовата линия ненужни на Зизу са Дани Себайос, Матео Ковачич, Мартин Йодегаард и Хамес Родригес. От тях Ковачич чака решението на ФИФА за трансферното ембарго на Челси и дали ще може да остане там, докато Хамес ще подпише с Наполи веднага след Копа Америка. Йодегаард пък е в плановете на Интер. Само със Себайос не е ясно какво ще се случи и по-точно къде ще отиде. 

В нападение напускащи са Раул де Томас, който е на финалната права от подпис с Бенфика, Иско Аларкон, Гарет Бейл и Борха Майорал. Въпреки че беше привлечен през зимата, младият Браим Диас също не е в плановете на Зидан, но ще бъде даден под наем, а няма да бъде продаван. 

В Реал са категорични, че няма да продават никого на всяка цена, а разделите с играчите ще се осъществят само на определените от клуба цени. Ако някой от ненужните остане непродаден или отдаден под наем, ще играе през новата кампания във втория отбор.