Суперзвездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо може и да си почива на Бахамите в момента, но това не променя факта, че има доста неща в клуба, които го дразнят. Испанският ежедневник „АС“ разкри, че пет са основните причини за недоволството на португалеца.

Като за начало, Кристиано не никак щастлив от последните събития в клуба и най-вече треньорската смяна. Макар през последните месеци от отминалия сезон той да не обели дума пред медиите, за всички бе ясно, че нападателят е бил твърдо против уволнението на Карло Анчелоти.

Освен това отношенията им с Рафаел Бенитес не започнали много гладко – Кристиано е притеснен от факта, че новият наставник е говорил първо с Гарет Бейл, а впоследствие не се е видял с него. Другият смущаващ факт за „седмицата“ е, че научил от медиите за плановете на Бенитес да го използва като централен нападател през следващия сезон.

Третият мотив на португалеца е прословутото парти за 30-годишния му юбилей, което обра доста негативни реакции сред феновете, тъй като бе часове след загубата с 0:4 от Атлетико Мадрид през февруари. Роналдо не се почувствал никак добре, защото клубът не положил дори минимално усилие да го защити.

Като причина номер четири изданието посочва нещо не толкова очаквано – рокадите в медицинския щаб на Реал. Роналдо не е искал Хесус Олмо като главен лекар на „Бернабеу“, а заедно с кликата около себе си се е надявал постът да бъде поверен отново на Педро Куека.

Последният повод за тревожност у голаджията е отношението на клуба към фигури от ранга на Икер Касияс и Серхио Рамос, с които той поддържа отлични отношения. В очите на Кристиано двамата играчи също не получават достатъчно протекции от клуба, в който играят съответно вече 16 и 10 сезона. Роналдо се притеснява, че съвсем скоро и той може да се окаже в подобна ситуация.

Това все пак не е първият път, в който португалецът изразява своето недоволство от Реал, а и за доста от проблемите има достатъчно време да се реагира. Въпреки всичко неприятните чувства са налице, а тимове като Манчестър Юнайтед и Пари Сен Жермен биха се възползвали от деликатното положение при първа възможност.