Елче е на последно място в Ла Лига и слабите резултати доведоха до уволнението на старши треньора Франсиско Родригес, който водеше тима през последната година. 
 
В последния мач срещу Майорка начело на Елче беше 48-годишният каталунец Алберто Галего и отборът спечели втората си точка за сезона, завършвайки 1:1 с Майорка. Като футболист той не успя да стигне до големия футбол - подвизаваше се само в долните дивизии. Галего приключи игра през 2009 г., след което работи като треньор в младежкия отбор на Райо Валекано и помощник в Ню Йорк Космос. През юни тази година той се присъедини към втория отбор на Елче, а сега вече е начело на основния отбор. Не е лошо, но в живота на Галего имаше още непредсказуеми обрати.
 
От дете Галето обича музиката и съчетава тренировките в родната си Лейда с обучението да свири на китара в местната консерватория. Паралелно с това той композира и записва песни в стаята си.
 
През 1994 г. Алберто Ланко, както е музикалния му псевдоним, е поканен да свири на фестивала в Бенидорм.  Изпълнението му впечатли една от звукозаписните компании и нейни представители предложиха на Алберто договор. След подписването му той се мести в  Мадрид. Музиката започна да носи на Алберто повече пари от футбола, но той все пак подписа договор с аматьорския Алкобендас, намиращ се близо до испанската столица. В един от мачовете обаче носът му беше счупен и той заряза футбола. В следващите години Алберто пробива в музиката и успява да запише четири албума. Върхът е достигане до финала на националната селекция за Евровизия, но заема пето място.
 
Кризата на звукозаписната компания и липсата на контрол върху изтеглянето на песни в ранните години на Интернет го принуди обаче да прекрати музикалната си кариера. И да започне нов етап в живота, който върна Алберто към футбола.