Жоан Лапорта ще вземе Юрген Клоп за треньор на Барселона, ако спечели президентските избори, които ще се проведат през 2016 година, твърдят испанските издания. По всичко изглежда, че бившият шеф на каталунците отново ще се кандидатира за президентския пост. Това той загатна само преди няколко дни.

Лапорта се е спрял именно на Юрген Клоп, след като се е посъветвал с няколко от доверените си хора, с които работи в Барселона през изминалите години.

Клоп в момента води отбора на Борусия Дортмунд. 47-годишният специалист има договор с германския гранд до лятото на 2017 година.

Жоан Лапорта подготвя старателно своята кампания за президентските избори. Бизнесменът иска да бъде готов с няколко коза, с които се опита да спечели избирателите.

Преди няколко дни Лапорта имаше среща с агента на Жозе Моуриньо и Кристиано Роналдо – Жорже Мендеш и двамата са разговаряли относно трансферите, които бившият президент на Барселона подготвя.

Лапорта иска да бъде сигурен в привличането на една или две от младите изгряващи звезди, чийто агент е именно Мендеш и затова се е срещнал с него.