Вратарят на Барселона Клаудио Браво няма да играе за тима си през този месец. Неговият агент Кристиан Огалде разкри, че травмата му ще го извади от игра за следващите три седмици. 

Чилиецът получи разтежение в левия прасец и първоначалните очаквания бяха да пропусне само мача с Атлетико Мадрид през предстоящия уикенд. Всъщност се оказа, че проблемът му е по-сериозен и ще трябва малко по-дълго лечение. 

"Клаудио е добре, с приповдигнат дух е. След три седмици ще е напълно готов и ще чака шанса си да се върне на вратата. Самият той очаква, че ще се чувства добре след по-малко от седмица, но травмата му е такава, че налага пълно възстановяване, за да не се повтори."

"Ще изпусне 2-3 мача от Примера дивисион, но по-добре така, отколкото да прибързаме, да се контузи отново на същото място и да го загубим до края на сезона. В интерес на истината, няма конкретна причина за контузията му, затова не знаем как точно се е появила", сподели агентът на чилиеца. 

В отсъствието му, дебют за каталунците в Ла Лига ще запише германецът Марк-Андре Тер Стеген. Двамата бяха привлечени по едно и също време преди началото на миналия сезон, но Браво пазеше в първенството, а германецът беше титуляр в турнирите.