Треньорът на Хетафе Кике Санчес Флорес официално обяви оттеглянето от поста си след по-малко от 2 месеца начело.

49-годишният специалист направи изненадващото обръщние на пресконференция днес. „Искам да обявя своето решение да подам оставка като треньор на Хетафе“, каза той пред събралите се испански медии.

„Това е лично мой избор, продукт от опита ми, заради който не бих искал да повтарям ситуации, в които съм попадал преди и не са ме правили щастлив. Така е най-добре за моите достойнство и професия.“

„Искам да благодаря на моите играчи за това, че се държаха необичайно добре, и на феновете, които ми дадоха цялата си подкрепа. Желая също така да благодаря на клуба, задето ми позволи да се върна и за 2 месеца пак да се почувствам като треньор“, допълни Флорес.

За наставника това бе втори престой в мадридския тим, където той пристигна след перод в Дубай, където водеше Ал Аин. Флорес замени тръгналия си заради слаби резултати Козмин Контра. Румънецът избра да напусне и заради финансовите неуредици на Хетафе, като предпочете офертата на китайския Гуанджоу.

Флорес подаде оставка само ден, след като звездата на тима – хърватския национал Самир – обяви, че напуска, за да заиграе в Китай.